husinsp.

Bara skojade i det förra inlägget......
Här kommer ett fint hus, på riktigt:


Är lite misstänksam gällande illustrationen. Bara stannar den på lagom nivå under vattnet? Jag som får obehagskänslor av ubåtar etc är kanske inte rätt person att uttala mig, men när är det praktiskt att kunna sänka ner sin sommarstuga under vatten?

Husinspiration


avbrott

Bild: Niklas Asker, Boys
 
Önskar att jag hade målat denna. 

prioriteringskatastrof

Då jag ska börja skolan igen på fredag så har jag vigt denna dag åt förberedelser. Min plan: att lära mig kemi, läsa en sväng om Kongo och räkna igenom hela MaB.

Var först rädd att detta åtagande skulle kännas lite väl tungt och blev därför glad när mamma visade mig denna video:

 

(Rap om arbetet på CERN). Youtubeplugg är mitt bästa plugg.

 

Då jag inte ännu har upptäckt denna eventuella naturvetenskapliga ådra, så är risken stor att jag endast snöar in på Kongoläsning idag. Detta har såklart inget med skolan att göra (för tillfället).

Bakgrund:

Igår var jag på ett Amnestymöte där en av våra medlemmar, nyligen hitflyttad från Kongo-Kinshasa berättade om sin bakgrund som journalist i landet. Efter att ha sett en dokumentär eller två så insåg jag att det enda jag egentligen har vetskap om är hur landet såg ut under Leopolds välde. Sedan 1998 tros minst 5 miljoner människor (enl. Amnesty International) ha dött i konflikten och landet anses vara en av världens farligaste för kvinnor att vistas, inte minst då våldtäkt utövas som ett vapen mot civilbefolkningen (Åh, Todd Atkin, bespara oss dina uttalanden om våldtäkt/graviditet)

Kongo-Kinshasa har enorma naturrikedomar, trots detta så lever större delen av befolkningen i fattigdom.

Känns synnerligen befogat att läsa på mer om detta land, och helst även om Centralafrika i sin helhet. Jag har en gigantisk kunskapslucka inom detta område.


MEN, nu är det egentligen mest panik med Kemi/Fysik/Matematik. Jag har inte kommit på någon lämplig övergång mellan utrikespolitik och kemi ännu. Kanske grundämnen.


:(

Ibland känner jag mig som den enda i världen som inte förstår grejen med Murakami.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
heja Cormac! enl mig.

dagens nyhet

Tackar Pontus för denna artikel:

...

Har lyssnat ganska överdrivet mycket på låten "call me maybe" den senaste tiden. Inte för att det är årets låt eller sådär, men gör man misstaget att sätta igång den så är det nästan omöjligt att göra en snygg övergång till en annan låt. Den måste liksom stå för sig själv. Iallafall, nu har jag hittat en bättre låt och därför har jag lyssnat på den istället hela denna fredagskväll...........
Bakgrund: Jag såg programmet Eighties på svt1 och tyckte att Mel and Kim verkade som softa tjejer. Satte på en av deras hitlåtar, "FML", och resten är så att säga, historia.
Lyssna så gör ni er själva en tjänst.

I övrigt så har jag fortsatt på toygertemat. Här är jag utklädd till Toyger:

Detta är då när jag tittar på en Toyger


...och denna när jag filosoferar om Toyger


Till sist, här är en bild på de softa tjejerna jag snackade om:

Kattykatty

Idag har jag jobbat vilket var, överraskande kan tyckas, ett välkommet avbrott i min evighetslånga ledighet. Det som är bra med att gå till ett jobb är att komma hem och känna att man inte behöver åstadkomma något mer den dagen. Det är vid sådana tillfällen jag surfar på sajter som den nedan:


http://www.toygers.org/

Jag hade såklart gärna berättat massa skojiga anekdoter från mitt jobb, men, detta är ju en helt offentlig blogg så jag väljer att behärska mig. Om ni stöter på mig i Malmö imorgon kan ni fråga "in person" istället, s a s.

den strömgenererande lådan

 

Idag tog vi oss äntligen an lådan ovan. Jag fann den på vinden för några år sedan och trodde då att det var någon slags tortyrredskap. Det som finns i kan ev används precis som ett sådant, men under dagens experiment höll vi det givetvis på en behaglig nivå.

Person nr1 sköter veven som genererar ström som sedan person nr2 får i sig genom att hålla i handtagen (se illustration i lådan).

Detta med att få ström i sig ska då kunna bota diverse åkommor samt ge allmänt ökat välbefinnande.

 

 

Vi fegade lite och hämtade en multimeter för att försäkra oss om att vi inte hade ett livsfarligt medicinskt instrument i våra händer, även om de två männen som är illustrerade i locket ser otroligt lugna och softa ut. Siffrorna sa oss inte särskilt mycket men den kändes på något sätt ändå betryggande och sedan kastade vi oss huvudstupa ut på detta okända vatten.

=

Det gjorde inte ont, men mina handleder vibererade i ungefär 5 minuter efter att jag låtit ström färdas genom min kropp. Har även fått bra självförtroende efter att ha vågat hålla i handtagen (med svettiga händer) och låta Gustaf veva i ljusets hastighet. Kommer defintivit använda mig själv som strömledare igen.

 





Olympic diving diagrams 1912




La Maison en Petits Cubes

Det enda som krävs för att ta del av denna vackra kortfilm är 12 lediga minuter.
Musiken är f ö gjord av Kenji Kondo (som även skrivit musik till Mario & Zelda (skriker Gustaf))(Fast det är inte helt sant eftersom den killen heter Koji Kondo).
Låt dock inte detta lilla missförstånd hindra er från att njuta av filmen:



brådis

Tjoho, vill inte oviktigförklara mitt förra inlägg, men något som är bråttom på riktigt är ju följande:

Frige Pussy Riot, veckans vädjande via Amnesty

Lånar lite text från Amnestys hemsida:
För ett par veckor sedan inleddes rättegången mot tre av medlemmarna i det ryska punkbandet Pussy Riot. De tre unga kvinnorna riskerar upp till sju års fängelse för en protestaktion de genomförde tidigare i år i en kyrka i Moskva. Gruppen har sagt att de vill protestera mot inskränkningar av yttrandefriheten och mötesfriheten i Ryssland. Det står helt klart att det orättvisa åtalet mot medlemmarna i punkbandet ska ses i ett bredare politiskt sammanhang kopplat till andra protester mot Putin i samband med presidentvalet. Amnesty anser att kvinnorna är samvetsfångar och att de omedelbart och villkorslöst ska släppas fria!


Domen väntas falla nu på fredag, 17 augusti.

Det finns hundratals liknande vädjanden/aktioner som jag hade kunnat posta här, bl a har min Amnestygrupp jobbat under temat "Shell, städa upp efter er", som syftar till att belysa de enorma oljespillen i Nigerdeltat. Skulle någon vara intresserad av att gå med i min grupp, ELLER, om någon råkar vara med i en Lundagrupp så kan ni säga till. Förhoppningsvis går detta tekniska basår så lätt att jag hinner med lite engagemang där också + att leva.

Sedan hoppas jag faktiskt på någon form av boktips, för att återknyta till föregående inlägg.

Nä, vill ju inte låta helt negativ, Ryssland kanske har lite problem med yttrandefriheten, men uppenbarligen så är inte bygglovsreglerna lika strikta (positivt). Här är två fina exempel:


akut

Som tidigare nämnt så är jag inne på bokus/adlibris och tittar ungefär varje dag. Jag vet inte varför, men det är ju något otroligt tillfredställande med att titta på böcker.

Konsekvensen av detta tidsfördriv är att otroligt många böcker har blivit nersparade i önskelistan, så nu (alltså i detta nu), när jag faktiskt har tänkt beställa 3 st så våndas jag jättemycket.

I ett tidigare inlägg nämnde jag även några av de böcker jag tänkt läsa så fort jag får tid, men jag inser nu att den listan hade kunnat fyllas på med ca 50. Det värsta, jag kan ju vara HELT fel ute. Jag kanske inte alls egentligen vill läsa någon av de där.
Därför, om någon eller några av mina otroligt intelligenta vänner eller ickevänner har ett eller flera superboktips så måste ni berätta. Vill ju inte riskera att beställa hem fel. Jag beställer så sällan. Mycket titt men liten verkstad så att säga. Det är lite bråttom faktiskt.

 

 

Uppdat.

Hehe, såg precis att alla mina rubriker automatiskt skrivs med versaler. Vet inte hur man ändrar det. Helt plötsligt förvandlades "akut" till något oerhört AKUT. Kanske lika bra det.


den stora drömmen

Det gläder mig så att en Earl i Dunmore på 1700-talet bestämde sig för att hans mansion skulle prydas av en ananaspaviljong.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Dunmore_Pineapple


mindre viktig info

Wow, jag kan inte sluta göra inlägg här. Den främsta anledningen till detta är att jag till varje pris vill undvika att:
klä på mig
äta något
bestämma vad jag ska göra idag
Till saken hör att jag upptäckte grejen m matlagning i början av sommaren. Typ mitt stora sommarnöje, plus att jag förväntansfullt hoppas att detta nya intresse ska vara mig till gagn under Kemi A+B.
Alltså, jättekul men inte när man är ensam hemma + hungrig. Jag fixar det verkligen inte. Så nu väntar jag på att tiden ska gå så att jag kan åka hem (läs; barndomshem) lagom till att mamma slutar jobba.
Eftersom jag nästan alltid refererar till mig själv:
detta är då "jag"
Allra roligast hade det varit om det som finns bakom mig på bilden hade varit fint och välstädat.
Gissa var jag befinner mig!!

Hoho, värt att tillägga, jag har sedan i vintras då jag befann mig i dödsryckningarna av mitt Internetintresse försökt twittra, instagrama, tumblr:a (?), registrerat mig på Vimeo och nu startat upp denna blogg, allt i ett sista desperat försök att hänga med i dessa svängar. Det enda jag fastnat för är instagram. Detta nya forum (blogg) kan nog fungera. Det är ju en alldeles utmärkt anslagstavla för en själv om inte annat.

.

Å, alla dessa bloggar med söta djur. Är hemskt ledsen.
Fast, denna måste ändå tillhöra top 10.

felmålat

...och bilden har Gustaf tagit

.

(När den amerikanska försvarsindustrikoncernen General Dynamics på 60-talet ville förändra sin framtoning (från destruktiva, tillverkare av dödliga vapen osv, till fredskämpar (...)) så gav de den grafiske designern Erik Nitsche (f 1908) fria händer att omarbeta deras grafiska profil från grunden.)

 

Egentligen är detta på tal om att jag sitter och läser i min kurslitteratur just nu. Önskar att kapitlet om optik hade bilder i stil med den första nedan, och önskar vidare att skolan också förstod vikten av snygg layout. Hela grejen med 500 kronor per skolbok hade känt lättare då.

 

Är någon sugen på att läsa mer om Erik så kan en t ex ögna igenom det här

 

Tar mig friheten att lägga upp några bilder också







Nedan omslaget till General Dynamics årliga rapport





13

Ibland när jag deppar över att vår toalett ligger i en källare så tänker jag att så här ser den iallafall inte ut:



Fast jag får medge att det ser ganska soft ut. Tänk att bara rulla sig torr i golvet när man badat.

Bild tagen härifrån, där finns fler bilder från detta spektakulära hem

.

Igår gick jag in på Bolia i Malmö för första gången. Känner mig obekväm på ställen där expediterna pratar med varandra om ungefär "igår sålde jag för 100tusen" och sedan tittar besviket på mig (enl. min sofistikerade känsla för menande blickar) med blicken "du hjälper inte direkt till".

Jag köpte en vas som kostat 99:- men fick den för 75:- pga att jag fann ett skönhetsfel. Tackade och hälsade att jag snart skulle vara tillbaka.

Om det mot förmodan finns fler själar därute som dragit sig för att gå in i denna butik så kan jag hälsa att det var ganska tillfredställande att spatsera runt bland möblerna.


Stilleben bestående av den omtalade vasen, en japansk kam som jag fått av Eric (som f ö kom hem från Japan i förrgår), och en frukt.

12

På tal om fin musik som följt med ett tag:


kärleksförklaring

På lördag spelar Avishai Cohen trio på Malmöfestivalen, kul eftersom jag velat se dem i ett antal år och mindre kul eftersom deras senaste skivor inte intresserar mig nämnvärt + detta blir första gången jag ser dem live.

Något som intresserar mig är dock deras tidigare pianist Shai Maestro som fortfarande låter som de gjorde under Continuo/Gently Disturbed-perioden (dock spelar Sam Barsh på Continuo):

 

Just denne pianist spelade på Ängelholms jazzfestival i våras och detta missade jag pga körtelfeber.

Hur som helst, min poäng, lyssna på Continuo/Gently Disturbed inför lördag om ni ej redan gjort det. Gräm er sedan för att ni inte såg dem 2006.

Sök på Grooveshark så finner ni båda skivorna.


OBS. Vill (i all denna iver/utan att ha reflekterat närmare över det) påstå att denna trio förändrade mitt sätt att se på musik någon gång i åk1 på gymn.

 


Var inte sugen på att ladda upp bild förrän jag fann detta mkt behagliga foto.
En ser ju att han har något bra på gång. 

 


11

Irrar besviket och alldeles ensam runt i tredje rikets största stad.
Letar efter cd. Finns det ens?


B4 we m1


(påbörjad till G av Josefin)

juxtapoz

Förra året hade jag en allvarlig bokdipp. Ska därför försöka läsa dessa innan mitt lov är slut:

Muminpappans Memoarer
Äta Djur
Lolita
Freedom
Älskaren
Egalias döttrar
New York trilogin
The hearing trumpet

Detta, mina vänner, kommer jag vid närmare eftertanke aldrig att lyckas genomföra.

Nästa år ska jag däremot med bestämd säkerhet läsa:
Heureka! = rolig fysikbok
Kemi A+B = kul m kemi
Exponent CDE = matte för skojare
Biologi AB = celler och sånt

2 viktiga bilder


Stillsamt

Stilfullt m E


MKT VIKTIG INFO

Denna blogg skapades någon gång -08, och sedan starten har det skrivits otroligt mycket trams. Jag har nu läst igenom allt och försökt plocka bort stötande och omyndiga texter samt bytt ut svordomar mot lämpligare synonymer.

Hej igen!



10 aug

Lyssnade på min gamla favvogrupp "Enigma", och fann denna skiva. Jättespännande omslag men musiken var så deprimerande att jag nervositets-escapade mig ur spotify.

Hur som helst, här är omslaget:





RSS 2.0