.

...också tror man att ingen väl kan tycka att hinnkräftan är ett särskilt intressant djur också finner man detta:
 
Vet dessvärre ej vem som gjort dessa, isåfall hade jag såklart länkat.
Bara vetskapen om att någon tycker att dessa små djur är så spännande/vackra/intressanta att hen förevigar dem i stick-form inspirerar mig till att fortsätta på planktonlabbrapporten.
 
 
#sötadjur
 
På tal om kräftdjur, här är en vinkkräfta som med tanke på tidpunkten (för detta inlägg) alltså vinkar godnatt
 
make a gif
Har ej ambitionen att driva en djurblogg. Har råkat bli lite väl mkt snack om plankton på sistone. Ledsen.

nästan live

 picasion.com gif maker
Sorterar in bakterier i undergrupper. Somnar.
 
OBS, i bakgrunden syns en del av mitt och Gustafs barnboksprojekt (mest Gustafs). Den kommer nog ut lagom tills att ni skaffat barn.
 
Något jag inte gäspar över är dokumentären Bully som jag såg härromdagen. Ligger på svtplay för den intresserade, men jag kan inte säga att jag nödvändigtvis rekommenderar er att se den.
Har svårt att ta ställning till huruvida det var en bra dokumentär eller inte, ingen kan undgå att bli berörd av mobbning i vilken form det än presenteras. Just att bli berörd brukar vara en indikator på att en sett något av kvalité osv, fast i detta fall har jag svårare att göra den bedömningen. Hur som helst, trots att jag höjde ett ögonbryn när några av barnen som mobbade (ca 13års ålder) presenterades med filmklipp och namn, så fanns det några intressanta poänger.
Upprörande och hjärtekrossande t ex när föräldrarna till en pojke som begått självmord ordnade ett möte med bl a skolstyrelsen och ifrågasatte hur detta kunde få hända. Det är inte enkelt att vända en negativ trend inom en klass eller veta vad som händer när läraren ser åt ett anat håll, men klart är det att de vuxna bär ett enormt ansvar i att förhöra sig om stämningen inom en klass och snabbt reagera när något tycks vara fel.
En av flicka (14 år) som en fick följa hade en dag fått nog av kränkningar och hotade sina klasskamrater med pistol (som hon tagit hemifrån...). Polischefen deklarerade då att det inte finns något som rättfärdigar ett sådant beteende (såklart) men också att flickan kunde dömas till flera hundra års fängelse.
Så blev inte fallet men detta påminner mig om en Amnestykampanj för inte så längesedan som belyste ungdomar i USA som dömts till livstids fängelse (och i några fall 200 år extra utöver livstid). Ska försöka hitta infomaterial och posta här. Värt att ägna en tanke.
 
Hade tänkt vänta med att skriva om detta, men nu rann denna text ur mig i rasande fart. Ej så genomtänkt som jag planerat alltså.
Sammanfattning för den som inte orkade läsa texten ovan:
Jag grät massor. Funderade en sväng efteråt. Funderar fortfarande.
 

.

Istället för att räkna i matteboken bestämde jag mig för att räkna ut hur många sidor back jag är matteboken. Vet ni vad jag kom fram till? Ofattbara 60 s. Tänkte ta igen det nu.

Skrev en liten kort vers om denna ohållbara situation:
 
 
Regn utanför mitt fönster

                      wie immer

sifferkombinationer i huvudet

orsakar hjärnflimmer

 

 

Letade lite efter en passande bild, t ex en med regn. Hittade ingen så det får bli denna istället:

En fin hjälm som jag fann på Framtid i Helsingborg i somras. Skulle vilja ha den.
 
 
 
 

27

Hoeckel
Godmorgon

zymbols

Blev så glad när jag såg kaffekoppen (till vänster!)! Äntligen har min dator fattat tänkte jag. Den har liksom aldrig funnits där förut.
 
Har fått förklarat för mig att symbolen står för "Java". Vad är det ens?
Lite besviken kanske men samtidigt är den mkt dekorativ. Typ som när jag bytte ut papperskorgen (på datorn alltså, detta inlägget handlar om min virtuella värld) mot en vipp-papperskorg. Faktiskt en bra grej, om jag någonsin haft vipp-begär så är det mättat nu, och det är ju bra med tanke på vad denna plåtlåda till papperskorg kostar.
Iallafall, ska nog ha igång Java hela tiden. Har jag tur så blir även mitt kaffebehov mättat.

dagen då det var fint väder

Bild från sommarens bästa utflykt. 
Modigt stegade vi genom det fästingtäta, höga gräset och fann slutligen denna strand, orörd sedan tidernas begynnelse. 

Höstar i allmänhet

Den där trollkarlshatten jag snackade om tidigare har stått och häckat i vår bokhylla i nån vecka nu (kommer bli fint den dag jag skaffar mig en fantasyboksamling), men hattar trivs inte på hyllor. 
I
I
I
V
Därför fick den idag medverka på en cool fotosession ute i trädgården
 
Smakprov:
 
 
Den (hatten) blev överentusiastisk och har fnittrat oavbrutet i några timmar nu. Ska höra om den vill hitta på nåt imorgon igen.

snälla toner/fast ändå inte

 
Har inte haft koll på Jon Brion tidigare. Borde jag haft det? Bättre sent än aldrig, somnar till denna ikväll:
 
Utbringar en nyårsskål för morgondagens eventuella skolkatastrof och väckarklocka inställd på 05:50.
 
Tänkte beklaga och ursäkta alla dessa bilder i dålig kvalité/Instagram, men snygga bilder är i regel arrangerade bilder (eftersom jag ej springer runt med kamera hela dagarna), till skillnad från t ex den spontana bilden ovan. Hehe.
 
 
 
 
 

24

Instarepeat:
Sällar mig till skaran matematiska oskulder och skippar kurslitteraturen för tillfället. Detta är min nya favoritbok.
 

Åh Tönis! 
Tänker beställa denna bok när det lider (får ha-begär bara av att se på omslaget), har givetvis undersökt om denne Tönis har författat fler böcker. Det har hen. Vad sägs t ex om "Makt som hobby, konsten att bli förklädd gud"?! Bara bra grejor. Rekommenderas.
 
 --------------------
 
Föresten, visst går det väl inte att få en knapp "äldre inlägg" på blogg.se? Hade SÅ velat byta domän, men det vore katastrof att behöva överge detta namn evighetsmaskinen efter 4 år.

.

Hejhej! På onsdag är det författarsamtal på Moriskan, Kvinnor och revolution. Detta blir säkert spännande och jag planerar ett besök. Någon som vill me? Säg till!!

cosmic girl

Detta med att tillverka rymdhatt är inget nytt då jag gör en ny varje år (på min födelsedag). Oftast är själva stommen i aluminiumfolie och sedan dekoreras hatten med diverse pynt, exempelvis vackra örhängen eller som i år, ett fräscht, vitt snöre från GANT.
I och med annalkande maskerad har jag nu en befogad anledning att bryta mot nämnd tradition och tillverka ännu en. Denna gång vill jag dock ha något lite mer arbetat och sofistikerat.
 
Detta är första utkastet till vad som kommer att bli en fantastisk rymdoutfit:
Jag känner att jag balanserar på en tunn lina gällande smakfullhet och sofistikation, helst ska en ju få känslan av att jag är en handelsresande i Universum som inhandlat denna hatt i någon lokal hattbutik på säg, Upsilon Andromedae 847234. Alltså, inga dinglande planeter, folie eller annat trams.
 
Mamma fick feeling och plockade fram familjens knappsamling;
 
 
Fortsättning följer

.

Tim Eitel Boat

När valar dör

Idag har mitt industripalats till kropp inte fungerat alls. Jag har starka misstankar om att kemilabben imorse har några fingrar med i spelet. Fick så fasligt ont i huvudet efter det.
 
Läs:
Det finns farliga ämnen i kemisalar
Jag fick hälsovådligt ämne på handen, bet lite på naglarna, sög på fingret (inte med avsikt att få i mig kemisk substans!)
Böjde mig in i halvstängt dragskåp under experiment för att se lite bättre (dålig idé)
 
Tror att det kan vara pga denna huvudvärk som jag sedan fick för mig att reafynda en trollkarlshatt på Akademiebokhandeln (skulle köpa böcker).
Ska givetvis viga ett helt inlägg åt mina senaste materiella fynd inom kort, håll ut! 
 
 
 

16

Inviger härmed polojumpersäsongen:
 

16

Är sugen på Fantastisk Filmfestival och försöker nu få ihop mitt schema. Ligger smärtsamt efter i skolan redan plus att jag anmält mig till en mindfullsnesskurs (!) plus att jag måste tillverka en maskeradkostym. Hur som helst, en får helt enkelt välja filmer väl. 
Jag vill se Antiviral och An extrodinary voyage, finns det fler filmer som ej bör missas? 

godnatt

 
 
Säger farväl till denna oproduktiva dag/helg och hoppas att måndagen blir bättre (ur studiesynpunkt).
I fredags hade jag en enda lektion: Miniräknarövning 2h. Jag tror att det var ungefär då jag kom av mig. Jag anser själv att jag har viss talang inom miniräknare och kände mig således så kaxig att jag struntade i alla andra ämnen denna helg. Idag drabbades jag dessutom av illasinnad huvudvärk.
Inser att dessa två förklaringar inte kommer att duga vid ev misslyckande på fysiklabben på onsdag. Ska finslipa lite.
 
Typ, beställde ny supertröja från COS idag. Kommer charma varenda lärare.

5^9+a(6-5)

Maja ordnade en jättemysig avskedsmiddag. Här är en fin bild som hon tog under kvällen (jag lånar och hoppas att detta är OK)! Själv glömde jag fota, som vanligt.

5/9

Nu lyssnar jag på snäll musik igen:)))
 
Nedan är en bild på (mig) och det mest tveksamma hattköpet i mitt liv. När vi var i Bayern (den är köpt i Bayern) kände jag mig väldigt hipp, alla går ju runt i sånna där tänker man (eller så gör de inte det). Jag borde visat en färgbild egentligen men den färgbild jag tog var alldeles för käck för mitt eget bästa. Här ser jag väl lite mer neutral ut, något jag tror är en förutsättning för att bära upp denna gröna fjäderprydda hatt. Alltså, jag tänkte ju "fin hösthatt till lång kappa och kängor" men äsch. Ungefär som när en är utomlands (varmt land) och köper färgglada strandkläder som just då känns lite roliga och exotiska. Suck. Gillar inte ens strand.
Iallafall:
kanske om jag hade haft en stor herrgård.  
Inte tillräckligt rolig för maskerad heller, som om det inte vore nog redan. Jättetrist att komma utklädd till godsägare eller kanske ornitolog. 
 
 
Uppdat. 
Kanske var lite väl hård. Det finns plats i mitt hjärta för alla hattar. 
 
 
 
Exempel på vad jag tycker är en bra hatt:

5/9

 
Skulle precis laga mat när jag insåg att vi fattas ingredienser. NÅGON har ätit upp ströbrödet.....
Detta har gjort mig ledsen och olustig, vill ej längre laga mat eller baka bröd eller studera. Detta är kanske ingen märklig konsekvens, däremot är det ytterst sällan mina besvikelser driver mig till att lyssna på LOK (för er som inte är insatta i svensk hårdrock (t ex jag...): LOK är ett svenskt hårdrocksband från Partille. Verksamma framförallt under 90-talet (jag tyckte att de var läskiga, såg en video på Voxpop), har bl a en skiva döpt till "Sunk 500"). Jättearg text och musik, fast jag lyssnar väldigt tyst. Vågar inte riskera att någon jag känner får reda på detta. 
Ibland mår jag så bra av att lyssna på sur och dålig musik, ex "ni är iallafall argare än mig" "...och sämre"
 
OBS
Anser ni att detta är en dåligt författad text så är det helt och hållet på grund av tankehatande bakgrundsmusik. 
 
 
NÅGOT HELT ANNAT:
Vi försökte finna den optimala blomsterlåd/piedestalformen.
:
Mitt liv kretsar verkligen kring problemlösning just nu.
 
PS.
Det här med 5 uppdat/dag höll inte särskilt länge, det enda jag har i min hjärna just nu är Bohrs atommodell och diverse växtsläkten. 
 

RSS 2.0